вторник, 31 июля 2012 г.

Кухонні мийки: як вибрати

Кухонна мийка і раковина в ванній влаштовані по-різному. Чим вони відрізняються? Які фактори необхідно враховувати при виборі кухонного миття?

Чому раковина в різних приміщеннях виглядає і називається неоднаково? Відповідь очевидна: у неї різні функції! У ванній раковина - це умивальник, над яким споліскують обличчя і руки, а на кухні раковина - мийка, призначена для миття продуктів і видалення бруду з посуду.
Специфіка кухонного миття. Чим же конкретно мийка не схожа на раковину у ванній?
• внутрішня форма чаші. Кухонна мийка спеціально спроектована так, щоб в неї було зручно складати гори посуду або підставляти під кран великі предмети і плоди: каструлі та сковорідки, кавуни і дині;


Чаша кухонного миття завжди має велику глибину. В результаті бризки майже не вилітають за межі ємності.
 • матеріал. Умивальник, як правило, зроблений з санфарфора або санфаянса, а кухонна мийка - найчастіше з каменю або металу. Вони набагато більше підходять для використання на кухні, оскільки відрізняються від кераміки підвищеною стійкістю до перепадів температур, механічних впливів і пр.
• додаткове обладнання. Багато кухонні мийки оснащуються пристроями, які роблять метушню з продуктами і посудом більш легкою і приємною. Це перш за все так звані крила, куди ставлять чисті мокрі чашки і кладуть вимиті фрукти. Також кухонна мийка може мати решітки, кошики, дошки, друшляки та ін;
• особливий змішувач. На кухонну мийку, на відміну від раковини у ванній, завжди монтується кухонний змішувач з довгим ізлівом. Їм дуже зручно користуватися, знову ж таки, для миття великих і високих предметів.
Змішувач для кухонної мийки нерідко обладнується висувним изливом, а іноді - душовою лійкою. Такі моделі дозволяють з легкістю мити продукти і посуд у різних чашах.

Яку мийку вибрати? Якщо кухонна мийка - просто деталь кухонного інтер'єру, вона може бути будь-який (хоч порцелянової) - лише б не вибивалася із загального дизайнерського задуму. Робочу ж мийку купувати можна не тільки в меблевому салоні разом з кухнею. Але і серед професійних моделей. Такі поставляються разом з професійними кухнями (наприклад, Rational, Electrolux, SAGI). Професійні мийки виглядають приблизно однаково - прямокутної форми, з нержавійки або зі сталі, що зумовлено підвищеними санітарними вимогами. Тим, хто не в захваті від стилю "кухні-операційної", рекомендую звернути увагу на напівпрофесійні гарнітури (SieMatic, Boffi, Poggenpohl). Мийки в цих кухнях можуть бути зроблені як з нержавіючої сталі, так і з Corian - міцного і екологічного матеріалу.
Де купити мийку
Разом з кухнею чи окремо? Найзручніше купувати мийку в тому ж магазині, що і кухонні меблі. Продавець-консультант запропонує вам кілька варіантів, з яких ви будете вибирати мийку. При такому способі покупки ви застрахуєтеся від ризику, що вподобана на вигляд модель не підійде до вашої тумбі або стільниці за розміром, способу установки або якомусь іншому параметру.
З іншого боку, вибираючи мийку в меблевому салоні, ви зіткнетеся а) з обмеженим асортиментом моделей і б) з високими цінами. Зрозуміло, що в спеціалізованому магазині, де торгують сантехнікою та обладнанням, ситуація з великою ймовірністю буде прямо протилежною.

Місце установки. Його краще визначити в процесі покупки кухонного мебелі.Мийка може розташовуватися як в середині ряду шафок, так і в кутку.
Як вибрати мийку і потім не покаятися у виборі? Радимо звернути увагу на кутові моделі: користуватися ними зручніше, ніж звичайними. До того ж, за фруктами і сковорідками не доведеться далеко тягнутися.
Він багато в чому залежить від площі самої кухні. Наприклад, в шестиметрової приміщенні буде дивно виглядати мийка з крилами, що має ширину 120 см.

Форма чаші мийки.  Ідеальна глибина - не менше 160 мм. Інакше, по-перше, там поміститься дуже мало посуду, і, по-друге, бризки будуть потрапляти не на стінки чаші, а на робочу поверхню навколо. Значення має і такий фактор, як радіус скруглення між дном і стінками. Чим він ближче до прямого кута, тим більш стильною виглядає мийка, але мити її менш зручно.
Кількість чаш. Варіюється від однієї до п'яти, найбільш популярні подвійні і полуторні (одна чаша велика, інша маленька) варіанти. Додаткові чаші призначені, в основному, для роздільного миття посуду і фруктів / овочів. Пам'ятайте: якщо чаш три або більше і вони знаходяться на великій відстані один від одного, доведеться встановити змішувач з висувною лійкою-душем, а він обійдеться дорожче ніж звичайна модель.

Стиль. Очевидно, що мийка не повинна вибиватися із загального стилю кухні. Так, класична модель з міді явно увійде в суперечність з гладкими лакованими фасадами і «втопленими» ручками з нержавійки.
Спосіб установки. Зробіть вибір між накладної та врізний мийкою. Перша кладеться поверх стільниці і тримається на ній за рахунок власних бортиків. Друга - врізається урівень з поверхнею. В обох випадках необхідна хороша гідроізоляція.




Комментариев нет:

Отправить комментарий