понедельник, 15 октября 2012 г.

Якого кольору повинна бути кухня

Психологи вже давно з'ясували, що колір впливає не тільки на нашу психіку, але й на апетит. Так в якому ж кольорі оформити кухню, щоб все приготоване на ній було найсмачнішим і в той же час не дозволяло нам переїдати.

Хочете схуднути? - Вибирайте сірий колір

Якщо ви ставите перед собою мету: скинути пару кілограмів, тоді, за порадою німецьких учених К. Ауера і Г. Фрілінг, вибирайте для кухні сіро-рожеві кольори. У своїх дослідженнях вчені прийшли до висновку, що таке поєднання кольорів притупляє апетит і навіть викликає почуття відрази до їжі! Не викликаючи роздратування, сірий здатний заспокоїти і приглушити занепокоєння, а також відчуття голоду. Блідо-рожевий, причому не яскравий, характеризується якоюсь таємничістю, разом із сірим наводить на думки про самоспогляданні.
«Смачні» помаранчеві і бірюзові кольори

Відтінки помаранчевого і бірюзового, а також поєднання цих кольорів вважаються «смачними». Тим, хто хоче трохи поправитися, рекомендується дивитися під час їжі на повішену на кухні картину з цими збуджують апетит квітами - результат не змусить себе довго чекати. Крім того, що теплий і життєстверджуючий помаранчевий діє збудливо на апетит, він ще й привнесе в інтер'єр кухні оптимізм. Природним для природи походженням всіх відтінків синьо-зеленого, бірюзового обумовлена ​​їх здатність приглушувати роздратування.

Смакові рецептори теж схильні колірному впливу. Приміром, побачивши жовтий льодяник, слина виділяється у великих кількостях, ніж при погляді на червоні. Жовтому і зеленому властиво налаштовувати на очікування кислого смаку, червоного - на очікування солодкого. Тому навіть до вибору кухонного начиння потрібно підходити з урахуванням впливу її кольору на смак їжі. Не дарма ж в кращих ресторанах страви подаються в тарілках і столових приладах тільки білого кольору. У білому колірна принадність поданих страв не буде спотворена, і не викличеться підсвідоме психологічне неприйняття страви.



Комментариев нет:

Отправить комментарий