суббота, 2 февраля 2013 г.

Чорний диван в інтер'єрі

Чорний диван - солідний і елегантний предмет меблів, але використовувати його в інтер'єрі свого будинку вирішуються не багато по причині його брутальності і офісної строгості. Адже в своєму житлі нам хочеться створити затишок саме домашній, а не офісний. Чи означає це, що чорний диван в інтер'єрі житлових приміщень - табу? Звичайно, ні. Для дизайнерів не існує колірних табу: головне - не сам колір, а вміння ним користуватися. Поговоримо про те, як правильно задіяти чорний диван в інтер'єрі і декорувати приміщення з чорним диваном.

Чорний диван в інтер'єрі: в розрізі стилів

Чорний диван може бути одним з ознак стилю. Це відноситься, наприклад, до мінімалістському, скандинавському, етнічною і колоніального стилів.

Чорний диван в інтер'єрі в сучасному стилі мінімалізм. Для сучасного мінімалізму характерна однотонність, монохромність і ахроматічності, тобто «безбарвність». Ахроматичні кольори - білий, чорний і всі проміжні сірі. Ці «безбарвні кольори» найбільш часто використовуються при створенні інтер'єрів у стилі мінімалізм, що, загалом-то, логічно - в мінімалістському інтер'єрі всього повинно бути по мінімуму, в тому числі і кольору. Чорний колір - ахроматичний, а значить, чорна меблі тут на своєму місці.

Чорні дивани в інтер'єрах в стилі мінімалізм відрізняються, як правило, мінімалістичним сучасним дизайном. Оббивка дивана може бути як текстильній, так і шкіряного.

В інтер'єрах в стилі мінімалізм чорний диван поєднується зі світлими, переважно порожніми стінами, скляними столиками, хромованими деталями меблів і абсолютним порядком.

Чорний диван в інтер'єрі в скандинавському стилі. Типовий скандинавський інтер'єр, що став еталоном цього стилю - це, перш за все, мінімалістичний інтер'єр. Але у скандинавського мінімалізму є свої відмітні особливості: переважання чистого білого кольору в оздобленні стін і в меблях, багато дерева або його імітації, відсутність штор на вікнах. У скандинавських інтер'єрах все досить простенько, а головне - немає тієї суворої упорядкованості і «вихолощений», як в сучасному мінімалізмі.

У скандинавському мінімалізмі мало кольору. Щоб розбавити це «біле безмовність», у вітальнях дуже часто ставлять чорні дивани, прикрашаючи їх білими або яскравими диванними подушками. Чорний диван в скандинавській вітальні стає яскравим акцентом.

Чорний диван в етнічному і колоніальному стилі. В інтер'єрах з екзотичними етнічними мотивами дуже часто присутній шкіряні м'які меблі. Причому шкіра зазвичай темна: коричнева, темно-коричнева й чорна. Темна шкіра тут чудово гармонує з предметами меблів і декору з темного грубуватого дерева, зі шкірами тварин і з тканинами з Анімалістична принтом. Так, наприклад, чорним шкіряним диванів часто віддають перевагу при оформленні вітальні в африканському стилі.

Звичайно, диван чорного кольору можна вдало вписати в інтер'єр практично в будь-якому стилі: від бароко до хай-тека. Але саме в перерахованих стилях цей предмет меблів виявляє себе найбільш часто. А ще чорний диван є частим супутником сучасної спокійного інтер'єру без яскраво вираженої стилістики. Чорна м'які меблі дозволяє зробити такий інтер'єр солідніше і елегантніше.

Чорний диван в інтер'єрі: колірні поєднання і декор

Як вже було сказано, в мінімалістичний інтер'єрах фоном для чорної м'яких меблів стають однотонні стіни. Для мінімалізму характерне використання переважно нейтральних кольорів для обробки великих поверхонь: білого, сірого, перлового, бежевого, кремового, пісочного і т.п. Чорний диван чудово вписується в цю нейтральну палітру. Однак теплі відтінки (беж, крем і т.п.) роблять інтер'єр з чорним диваном трохи м'якше, затишніше.

Взагалі, чорний поєднується зі всіма кольорами, тому диван чорного кольору легко і витончено впишеться в приміщення з будь-якими стінами. Проте дизайнери намагаються дотримуватися правила про те, що тлом для темного об'єкта повинні виступати пастельні поверхні. Якщо стіни будуть темнуватими, поєднання з темними меблями зробить приміщення досить похмурим. Тому плануючи встановити чорний диван, стіни звичайно фарбують в пастельні відтінки: наприклад, в ніжно-блакитний, блідо-зелений, світло-сірий і т.д.

Щоб ще більше нівелювати похмурість чорного дивана, збільшують кількість яскравого кольору. Якщо, наприклад, стіни пофарбовані в блідо-блакитний колір, біля дивана можна постелити блакитний килим, а сам диван прикрасити яскравими блакитними подушками. Ще кілька аксесуарів цього кольору - і від похмурості в кімнаті не залишиться й сліду.

Якщо ж вам до душі драматична обстановка з переважанням чорного кольору, то і карти вам у руки: ви можете доповнити чорний диван безліччю чорних аксесуарів та інтер'єрних елементів - від штор на вікнах до абажура настільної лампи. Деякі стіни теж можуть бути вирішені в чорному кольорі. Але не перестарайтеся, інакше будете входити в свою вітальню як в печеру. Для підлог краще вибрати дерев'яне підлогове покриття (або імітує дерево) - це знизить рівень драматичності і похмурості вітальні і зробить приміщення більш теплим і домашнім.

Гармонійним прикрасою стіни над чорним диваном можуть стати чорно-білі фотографії та постери, а також різні зображення в чорних рамах.

До чорної м'яких меблів чудово підходять предмети з малюнком забарвлення зебри: це може бути килимок-шкура, подушки, плед, абажур.

Комментариев нет:

Отправить комментарий