суббота, 23 февраля 2013 г.

Як вибрати кутову шафу-купе

Такий елемент інтер'єру, як кутова шафа-купе чудово підходить середніх і маленьких кімнат. Завдяки досить хорошою функціональності, кутові шафи-купе дають можливість заощадити простір. На сьогоднішній день в магазинах і на ринках будь-якого міста різноманітність шаф-купе просто вражає, бо за кожним нужденним покупцем стоїть конкретний вибір.
Ось деякі рекомендації з вибору та купівлі кутового шафи-купе:

1. Типи і особливості
Для того, щоб вибрати кутову шафу-купе необхідно визначити, в якому місці він буде знаходитися. Головна відмінність шафи-купе від звичайної корпусних меблів - це неможливість переносу. Будь корпусних шафка можна переставити, шафа-купе переставити неможливо.
Виділяють 4 основних типів кутових шаф-купе:
• пятістенку.
• Трикутний.
• Трапецієподібний.
• Г-подібний.
В залежності від місця монтажу, наявності додаткових полиць, перегородок, ящиків, підставок для взуття здійснюється вибір того чи іншого шафи. Не останню роль відіграють конкретні індивідуальні переваги замовника.

2. Матеріал і оформлення
В якості матеріалу для виготовлення дверей шафи-купе найчастіше використовується ДСП або МДФ. На практиці ці матеріали найбільш стійкі до вологи і сонця (не вигоряють). З цього можна зробити висновок, що саме ці матеріали є надійними. Для додання приміщенню, де буде встановлений кутовий шафа-купе, більш вишуканого вигляду, хорошим рішенням може стати, зроблені в двері шафи вставки зі скла. У випадку, якщо в будинку проживають маленькі діти, а також заведені домашні тварини, підійде краще ламінат, покритий міцною і надійною «автомобільної» плівкою.

3. Роликовий механізм
Найважливішим елементом будь-якого шафи-купе є роликовий механізм розсувних дверей. На цей механізм потрібно звернути особливу і пильну увагу. Матеріалами, з яких виготовляються роликові механізми, є сталь або алюміній. Краще зупинити свій вибір на алюмінії. Хоч він досить дорогий, але має велику перевагу над сталевими механізмами, такі як: надійність (практично не ламається), непомітний в експлуатації ... Зверніть увагу при покупці на звуки, які видає роликовий механізм. Якщо Ви почуєте сторонній скрип, краще відмовитися від придбання саме цих механізмів.

4. Колір
Двері для кутових шаф-купе бувають самих різних кольорів і колірних відтінків. В ідеалі, колір повинен бути в тон з кольором дерева. У деяких випадках роблять спеціальні узори. Важливо, при покупці кутової шафи-купе враховувати колір кімнати, куди його будуть монтувати. При наявності світлої кімнати, двері шафи мають бути темними, а якщо ж у кімнаті переважають темні тони, то двері шафи мають бути світлими. Кутовий шафа-купе в спальню або вітальню потрібно встановлювати в залежності від стильового рішення інтер'єру приміщення.

Комментариев нет:

Отправить комментарий