суббота, 2 февраля 2013 г.

Барна стійка

Барна стійка перекочувала в наші будинки з ресторанів і кав'ярень і сьогодні барні стійки можна побачити як в просторих котеджах, так і в малогабаритних хрущовках. Але чи потрібна барна стійка в будинку? Чи приносить вона користь або ж тільки «захаращує» простір?

Класична барная стійка є меблеву конструкцію, призначену для поділу простору бару на 2 функціональні зони: для бармена і відвідувачів. У сучасних будинках і квартирах барна стійка рідко використовується за своїм прямим призначенням. Досить часто вона підмінює собою обідній стіл або ж доповнює його, виконує функцію перегородки між зонами в приміщенні.

Характерна особливість барної стійки - її висота (110-115 см) і для того, щоб зручно розташуватися за барною стійкою її зазвичай комплектують спеціальними барними табуретами або стільцями на високих ніжках.

В інтер'єрі більшості вітчизняних квартир барна стійка «прижилася» на кухні. У великих просторих кухнях барна стійка може служити для поділу приміщення на дві зони: робочу зону і їдальню. Це дуже зручний і естетичний варіант.

Однак і в маленьких кухнях барна стійка може зайняти гідне місце, наприклад, підміняючи собою повноцінний обідній стіл, для якого в такій кухні просто не вистачає місця.

Ще одне відмінне рішення для невеликої кухні - барна стійка, поєднана з обіднім столом. У цьому випадку барна стійка має 2 рівні висоти. Більш високий рівень є власне барной стійкою і повернуть «обличчям» до вітальні або їдальні. Низький рівень стає столом, він повернутий в бік кухні. Таке рішення стає дуже зручним і естетичним при грамотно продуманому розміщенні.

Барна стійка - це не готовий предмет меблів, а «конструктор», «кубики» до якого кожен вибирає сам. Можна підібрати стільниці, ніжки, полиці, підсвічування і фурнітуру на будь-який смак і гаманець. Дизайн барної стійки повинен прив'язуватися до загального дизайну кухні.

Для виготовлення барних стійок можна вибирати будь-які матеріали: і дерево, і скло, і пластик, і метал. Можна поєднувати різні матеріали або ж вибрати лише один з них - все залежить від задуманого дизайну.

Одна з головних вимог до барної стійки - її ергономічність. Форма і розміри барной стійки повинні бути такими, щоб вона не заважала вільному переміщенню по кухні, адже її виступаючі кути можуть стати причиною падінь і серйозних травм.






Комментариев нет:

Отправить комментарий