воскресенье, 21 апреля 2013 г.

Видалення плям з м'яких меблів


М'які меблі - це деталь інтер'єру, яка найбільше схильна до забруднень. Тому господаркам припадати відчувати постійну тривогу, стежачи за тим, щоб на поверхні дивана або крісел не утворилися різного роду плями. Завдяки цій статті, ви зможете зітхнути вільніше, тому що тут ви дізнаєтеся, як виконати видалення плям з м'яких меблів.

Але спочатку представляємо вашій увазі 5 простих правил догляду за м'якими меблями.
Видалення плям з м'яких меблів
1. Чохли та оббивочна тканина не підлягають пранню в пральній машинці, а також сушінні за допомогою фена або пилососа.
2. Не варто часто пилососити оббивку меблів, адже пилосос всмоктує не тільки частинки пилу, але і ворсу, що досить швидко приведе до погіршення якості тканини.
3. Якщо ви збираєтеся скористатися плямовивідником, не наносите його відразу на тканину, спочатку підкладіть на оббивку тонку ганчірочку.
4. Користуйтеся одним плямовивідником, не змішуйте кілька різних засобів.
5. Після нанесення засобу та обробки матеріалу, дозвольте оббивної тканини висохнути природним способом, максимум, що допускається - це злегка промокнути оброблену ділянку сухою серветкою.

Звичайно, немає єдиного способу з видалення плям з м'яких меблів, так як від характеру того чи іншого плями залежить і те, чим його виводити. Про це і піде мова далі.

Кава. Плями кави виводяться дуже просто, так що вам навіть не доведеться витрачати енергію на нарікання з приводу свіжого плями. Досить помазати його милом, протерти вологою серветкою і залишити висихати.

Сік. З плямами соку справи йдуть складніше, ніж з плямами кави. Буде потрібно змішати трохи аміаку і оцту, нанести цей засіб на пляму і дати висохнути.
Видалення плям з м'яких меблів
Червоне вино. Над плямою від червоного вина прийнято турбуватися набагато більше, ніж воно того варто. Засіб від такого роду плями досить просте - треба посипати його сіллю і залишити на деякий час. Коли сіль висохне, ввібравши в себе вино, можна зібрати її за допомогою пилососа.

Пиво. Пивні плями віддаляються в два етапи. Спочатку забруднену ділянку обробляється милом, а після того, як оброблене місце висохне, наноситься розчин з 2 столових ложок оцту на 1 літр води. Через деякий час все треба промити простою водою і залишити висихати.

Жувальна гумка. Прилипла "жуйка" виводиться вельми неохоче. Найпростіший засіб від неї - лід в пакеті. Покласти на пляму лід, а через деякий час зішкребти жувальну гумку будь-яким тупим предметом. Потім постраждале місце обробити метиловим спиртом.

Кров. Плями крові видаляються порівняно просто, якщо діяти швидко, і не дати крові засохнути. Для цього достатньо промити пляму холодною водою.

Шоколад. У боротьбі з плямою від шоколаду допоможе мильний розчин, вода повинна бути теплою. Сушити оббивку природним шляхом (див. 1 правило).

Свічковий віск. Плями від воску з м'яких меблів виводяться поетапно:
Видалення плям з м'яких меблів
1. Видалити застиглий віск за допомогою пилососа.
2. Пляма, яке залишив віск, віддаляється так: на оббивку покласти серветку або тонку тканину, і провести гарячою праскою. Після цього обробити постраждале місце плямовивідником або трихлоретаном.
3. Залишити висихати.
Варення. Солодкі плями від джему або варення стираються розчином мила та оцту. Коли тканина висохне, слід промити пляму теплою водою і залишити висихати.

Жирні плями. Плями від масла та жиру знімаються за допомогою солі. Для цього пляма слід рясно посипати сіллю, а коли жир вбереться, прибрати сіль сухою губкою. Потім залишається тільки нанести на губку трохи спирту і злегка потерти місце, де було масну пляму.

Чай. Видалення плям чаю, а також какао, можливо за допомогою оцту і миючого засобу. І, звичайно ж, дати тканини самостійно висохнути.

Виведення плям - один з моментів, які входять в процедуру догляду за м'якими меблями. Якщо правильно підійти до цього питання, то ваша меблі завжди буде чистою.

Комментариев нет:

Отправить комментарий