воскресенье, 13 января 2013 г.

Письмовий стіл для школяра - як вибрати

Оскільки діти швидко ростуть, оптимальним вибором для них буде "офісний" стілець на коліщатках, висоту і нахил спинки якого можна регулювати. Визначити потрібну висоту стільця можна наступним чином: посадіть дитину так, щоб ступні його ніг рівно стояли на підлозі і подивіться на кут, що утворився між його стегном і гомілкою. Якщо цей кут прямий - значить висота стільця відрегульована правильно, якщо кут гострий - стілець занизький, якщо кут тупий - стілець занадто високий. Зверніть увагу і на те, щоб край сидіння стільця не впирався в підколінну чашечку дитини.

Купуючи дитячий стілець, поцікавтеся, на який максимальний вага він розрахований - в основному, максимум дитячого стільця - це 40-50 кілограм.
Якщо ж купівлю такого стільця ви собі дозволити не можете, то за допомогою "підручних засобів" до потреб дитини можна адаптувати і звичайний стілець. Якщо стілець дуже високий, а його сидіння занадто глибоко для дитини, то під його ноги можна підставити якусь підставку або лавочку, на сидіння покласти жорстку подушку, а до спинки стільця прикріпити валик або невелику подушку.

Письмовий стіл для школяра - як вибрати?

Для того, щоб визначити необхідну висоту письмового столу, посадіть біля нього дитину. Якщо лікоть опущеної прямої руки дитини нижче поверхні столу на 5-6 см, значить висота столу йому підходить. Для правильного визначення висоти стільця і ​​столу для маленького школяра можна скористатися і орієнтовною таблицею:
110-119 52 32 20
120-129 57 35 22
130-139 62 38 24

З придбанням столу з необхідною вашій дитині висотою можуть виникнути проблеми, тому краще всього виготовити його на замовлення - подібну послугу пропонує досить багато фірм. Однак найкращою покупкою є стіл, який "росте" разом з вашою дитиною - конструкція таких меблів передбачає можливість регулювання їх висоти. Логічно, що одного разу придбавши такий стіл, ви зможете спати спокійно протягом усього терміну навчання вашої дитини.

Комментариев нет:

Отправить комментарий